De vereniging

Wat is Willem Tell:

Willem Tell is een schietvereniging die zich ten doel stelt om haar leden de mogelijkheid te geven om zich op recreatief- en topsportniveau met de (lucht)schietsport bezig te houden. De vereniging is gespecialiseerd in het schieten met luchtdruk wapens.

Voor wie is Willem Tell:

Voor iedereen die individueel een sport wil gaan beoefenen op recreatief- en wedstrijdniveau. Validen, mindervaliden, jeugd vanaf ± 12 jaar, vrouwen en mannen. Helaas hebben wij voor mensen met een visuele handicap (blind of slechtziend) geen hulpmiddelen voor handen.

Waar is Willem Tell:

Willem Tell heeft een eigen gebouw aan de Truerderdyk 4f te Stiens, aan de achterkant van het sportcomplex. Het gebouw staat aan het parkeerterrein aldaar, dus goed bereikbaar met de auto als ook met de rolstoel.

Waarom Willem Tell:

Willem Tell is in een straal van 40 km rond Stiens de enige schietsportvereniging die alleen met luchtdrukwapens de schietsport beoefend. Bovendien hebben we een eigen gebouw en opgeleide trainers die nieuwe schutters kunnen begeleiden. Doordat we een vrij kleine vereniging zijn ontstaat er een leuk contact tussen de leden. Plezier in de schietsport staat bij ons voorop, de prestaties moeten van de schutter komen en niet van bovenaf worden opgelegd.

Veiligheid:

Om de veiligheid van onze leden te waarborgen wordt er op het schietpunt streng gecontroleerd op het naleven van de veiligheidsnormen o.a. door langdurige begeleiding van nieuwe schutters. Roken is in het hele gebouw verboden. Het nuttigen van alcohol voor en tijdens de schietbeurt is niet toegestaan.